Musescore 4

Musescore 4 fungerer nu så godt, at jeg vil anbefale alle at bruge Musescore 4, med mindre der er helt særlige grunde til at lade være.

Her kan du se 18 små korte videoer, der får dig hurtigt i gang: https://youtu.be/oo4c2rnmigQ?si=3dEd0Tp_6T12yp3S

Man kan godt have både Musescore 3 og 4 installeret samtidig. Men du kan ikke åbne et dokument i Musescore 3, hvis det først har været gemt i Musescore 4.

Trommer og skabeloner

Det “danske” trommesæt, jeg lavede til Musescore 3, virker ikke – man kan slet ikke lave sine egne instrumenter i Musescore 4.

Men til gengæld er det nu problemfrit at indlæse en trommeskabelon.

Download denne zip-fil og pak den ud:

Husk: Chrome og Edge kan drille – du skal give lov til at hente filen. Den skal pakkes ud, og de 3 filer skal flyttes til de tilsvarende mapper “styles” og “templates” i Dokumenter/Musescore 4:

Placering af trommeskabelon og dokumentskabelon

Du kan nu enten indlæse trommeskabelonen direkte i trommelinjen – eller oprette nye dokumenter, hvor trommerne er tilpasset.

Se det hele på video her: Windows og MAC (NB: videoerne viser kun én skabelon “gym-arrangement.mscz”, men jeg har tilpasset det, så der nu er skabelon til både jazz og pop/rock)

Hjælp – jeg kan ikke indtaste tonen a på min mac!

Dette er en bug – den bliver forhåbentlig snart rettet. Jeg har 4 brugbare løsninger:

  1. Skriv et b eller g og flyt tonen med piletasterne.
  2. Skriv a’et på en anden måde – mus eller midi-klaver.
  3. Installér amerikansk tastatur – skift til dette, når du indtaster noder, og så tilbage til dansk, når du er færdig. Det tager kun et øjeblik. Du installerer tastaturer ved at gå i systemindstillinger, tastatur. Man skifter så via værktøjsbjælken.
  4. Endelig kan man løse problemet helt – men det er en lille smule teknisk. Jeg viser her, hvordan det foregår: https://youtu.be/9X0EiMreZjA